Twee witte zakken klappen met een plof op de tafel. Op de labeltjes staat naast Chinese karakters de naam ‘Fleur Sterk’. “Laten we gaan passen,” zegt Fleur als ze het plastic openscheurt. Ik ben vandaag bij haar op bezoek in Leeuwarden. Een tijdje terug heeft ze verschillende producten besteld via Shein en vandaag gaan we er samen doorheen. Bevalt de kwaliteit? Is alles zoals verwacht? Of kan je toch beter voor een iets hogere prijs je producten bij een Nederlandse webshop kopen, zoals PrettyLittleJewelery?

Wat is Shein precies en waar komt het vandaan? Het bedrijf begint in 2008 als een webshop voor bruidsjurken in de Chinese stad Nanjing. Nu, dertien jaar later, is het een van de snelst groeiende webwinkels ter wereld. Zo wordt de waarde van de winkel geschat op ongeveer 100 miljard dollar. Shein is daardoor evenveel waard als H&M en Zara bij elkaar. De winkel staat voornamelijk bekend om de zeer lage prijzen. De gemiddelde prijs voor een jurkje is twintig euro en een trendy zonnebril vind je voor minder dan vijf. 

Sokken, haarklemmen, ringetjes en een pet; alles wordt voor mij uitgestald. “Hoeveel heb je hiervoor betaald?” vraag ik nieuwsgierig wanneer ik een T-shirt vastpak. Het is zwart met op de achterkant een grote, blauwe vlinder. De stof voelt zacht aan en de naden zien er goed uit. “Meestal ligt het totaalbedrag rond de honderd euro, maar ik stuur veel spullen terug.” Ze pakt een setje ringen en inspecteert ze. “Deze ringetjes bijvoorbeeld. Ze lijken heel goedkoop. Achteraf betaal ik dan rond de dertig tot zestig euro.” 

Ik geef haar het shirt dat ik net vasthield. “Probeer deze eens.” Al snel heeft Fleur het aan en bekijkt ze zichzelf in de spiegel. “Hij is wel een beetje groot. Hoe duur was die?”, vraagt ze. Samen kijken we op de app naar de bestelgeschiedenis. Het kostte haar €5,99. “Dan houd ik hem! In het ergste geval gebruik ik hem als pyjama.” 

Dan komen we aan bij de haaraccessoires. Voor maar twee euro heeft ze een setje van vier haarclips. Ze heeft er gelijk twee van besteld. Hetzelfde geldt voor haarelastiekjes. Fleur ziet dat ik er vragend naar kijk. “Clips en elastiekjes gaan altijd zo snel stuk, dan kan je beter meteen wat meer bestellen.” “Koop je dan niet liever bij Nederlandse winkels waarvan je weet dat de kwaliteit beter is?”, vraag ik. “Ik speel meestal met mijn clips, dus ik weet niet zeker of de kwaliteit slecht is, of dat het aan mij ligt”, legt Fleur uit. Ik denk aan Instagramwinkeltjes die ik tijdens het scrollen regelmatig tegenkom. Kunnen zij omgaan met de concurrentie van dit soort winkels?

PrettyLittleJewelery.nl is zo’n webshop. Je kan er alles vinden: ringen, kettingen, armbanden, maar ook portemonnees en tassen. De tweeëntwintigjarige Dysa is eigenaresse van de winkel. Wat vorig jaar in februari begon als een passie om creatief bezig te zijn, groeide uit tot een fulltimebaan. Eerst maakte ze alle sieraden zelf, maar door de grote toename van bestellingen is dit nu nog een klein gedeelte. Daarnaast promoot ze haar bedrijfje op sociale media, zoals Instagram, waar ik haar tegen ben gekomen.

Kwaliteit bieden aan haar klanten is heel belangrijk voor Dysa. Zij ziet Chinese webwinkels dan ook niet als concurrent. “Ik wil of kan mijn producten niet vergelijken met die van bijvoorbeeld Shein”, vertelt ze. “Mensen denken soms dat het veel goedkoper is om via zo’n site te kopen. Qua prijs klopt dat misschien, maar het valt uiteindelijk tegen als je kijkt naar de kwaliteit. Vaak verkleuren sieraden die van dat soort webshops komen heel snel of wekken ze zelfs allergische reacties op bij mensen. Ik verkoop daarom alleen sieraden van roestvrij staal of die verguld zijn.”

Sommige webwinkels kiezen voor dropshipping. Je hebt dan geen eigen magazijn, maar bestelt rechtstreeks via de groothandel, die het ook verstuurt naar de klant. Dit kan bijvoorbeeld via Chinese webwinkels zoals AliExpress. Shein begon ook ooit als dropshipping bedrijf, maar is hier inmiddels van afgestapt. 

“Doe jij aan dropshipping?” Dysa schudt haar hoofd. “Nee, dat is zeker niks voor mij. Ik vind het veel belangrijker om goede producten te verkopen en om dit ook op een zo leuk mogelijke manier te doen. Al mijn artikelen komen uit groothandels hier in Nederland. Verder besteed ik altijd veel aandacht aan de uitstraling van mijn pakketjes. Ik pak het in met vrolijke zakjes en leuke stickers. Dropshopping is gewoon iets wat niet bij mij en mijn bedrijf past. De klant kan het dan net zo goed zelf bij AliExpress of Shein bestellen.”

Bij beide websites krijg je gratis verzendkosten vanaf een bepaald bedrag. Bij PrettyLittleJewelry is dit €20,00 en bij Shein €9,00. Logisch dat een klant dan sneller voor het tweede kiest, alleen is het voor het klimaat een ander verhaal. Als je een product op Shein bestelt en vervolgens retourneert, legt het pakketje ongeveer vijftienduizend kilometer af per vliegpost. Het blijft de vraag of het pakketje echt teruggaat naar het startpunt of dat het onderweg wordt gedumpt op een stortplaats. Dit is namelijk goedkoper dan bijvoorbeeld recyclen.

Waar kan je dan als consument het beste voor kiezen? Een gigant als Shein waar je nu minder betaalt, maar op lange termijn meer, of kan je toch beter je online winkelwagen vullen bij de webshop van Dysa?

Ik ben weer in de kamer van Fleur. “Vroeger bestelde ik veel vaker bij Shein”, vertelt ze, als ze de witte zak weer dichtplakt. “Maar nu valt de kwaliteit steeds vaker tegen.” Op de rand van de tafel liggen de spulletjes die wel in Leeuwarden zullen blijven, zoals het vlindershirt. “Waar koop je nu dan je kleding?” Ze denkt even na. “Ik kies nu sneller voor winkels zoals H&M die zich meer bezighouden met het milieu en met duurzaamheid. Ook omdat ik heb gehoord hoe de kleding van Shein wordt gemaakt en wat het kost dit te versturen.” “Zou je ook via dit winkeltje bestellen?” Ik scrol door de sieraden van Dysa. Fleur knikt enthousiast: “Zeker! Dat ziet er leuk uit!”